UE pregăteşte un nou pachet de asistenţă pentru Ucraina şi Georgia

0

Uniunea Europeană pregăteşte un nou pachet de ajutor destinat Ucrainei, Georgiei şi Republicii Moldova pentru Summitul Parteneriatului Estic care va avea loc în perioada 21-22 mai, la Riga.

Despre aceasta a anunţat ministrul de Externe al Letoniei, Edgars Rinkevics, după reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, care s-a desfăşurat la Riga. „În cele două luni şi jumătate care ne-au mai rămas vom lucra în special la pachetul de asistenţă pentru cele trei state care au semnat acordurile de asociere, Ucraina, Georgia şi Republica Moldova”, a declarat Rinkevics.

Potrivit oficialului european, asistenţa oferită de Uniunea Europeană va fi destinată pentru implementarea reformelor în cele trei ţări.

Pe agenda reuniunii ministeriale informale de la Riga s-au aflat criza din Libia, situaţia din Ucraina şi, în context, relaţiile Uniunii Europene cu Federaţia Rusă, pregătirea summit-ului Parteneriatului Estic, care va avea loc la Riga, revizuirea Politicii Europene de Vecinătate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.