Băsescu acuză presiuni politice în dosarul Nana

0

Traian Băsescu a reacţionat, luni, după ce Parchetul General a sesizat CSM în cazul declaraţiilor făcute de fostul preşedinte pe tema sechestrului pus pe terenurile de la Nana.

Parchetul General a sesizat, sâmbătă, Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la declarațiile fostului președinte Traian Băsescu referitoare la sechestrul pus de procurori pe terenurile din comuna Nana.

Într-o postare pe Facebook, Băsescu le-a cerut scuze sătenilor din Nana pentru sechestrul pus de procurori pe terenurile lor, susţinând că îi pare rău pentru cele 127 familii care trebuie să „suporte consecinţele unor acţiuni politice” îndreptate împotriva sa.

Luni, Consiliul Superior al Magistraturii a trimis Inspecţiei Judiciare sesizarea primită de la Parchetul General referitoare la afirmaţiile lui Traian Băsescu privind ancheta retrocedărilor de la Nana. Inspecţia Judiciară urmează să elaboreze un raport privind eventuala încălcare a independenţei justiţiei sau afectare a credibilităţii acesteia de către fostul preşedinte al României.

În replică, Traian Băsescu a declarat, luni, că Parchetul General dezinformează românii şi a arătat că îşi menţine acuzaţiile privind „acţiunile politice” din Dosarul Nana, amintind de comisia parlamentară de anchetă Nana.”Comisia parklametară nu a fosst o acţiune politică? Baza acţiunii a fost politică. (…) Riscaţi să dezinformaţi românii, cum a făcut ieri Parchetul General. Eu am am făcut referire la acţiunea parlamentară, de acolo a pornit scandalul Nana. Nu am afectat independepenţa justitiei. Daca dl Nitu crede ca venit vreme in care nimen nu mai are dreptul sa exprime un punct de vedere pentru că are sensibilităţile lui, il anunt ca  eunu voi tine cont de sensibilitatile lui. Să conteste cineva ca acea comisie nu a pornit de la decizii politice este o copilarie. Daca dl Nitu s-a simtit implicat politic, este problema dansului. Acest proces a avut ca baza actiune polititică”, a spus Băsescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.