Frații Karamazov, la Teatrul Elisabeta

0
Spectacolul „Fraţii Karamazov”, producţie a UNATC I.L.Caragiale Bucureşti, realizată de clasa lui Florin Zamfirescu, se va juca luni, 9 martie, de la ora 19.00, la Teatrul Elisabeta.

Spectacolul de licenta Fratii Karamazov a prilejuit studentilor Anului III, Arta Actorului, de la UNATC Bucuresti, intalnirea cu unul dintre cele mai valoroase texte ale literaturii clasice universale.

Din dorinta de a scoate in evidenta doar Omul, cu trairile si framantarile sale, cu bucuriile si tristetile, cu balansul permanent intre Lumina si Intuneric, pe un „camp de batalie, care e chiar sufletul omului”, am ales eliberarea scenei de orice fel de decor de sorginte stilistica realista, pastrand insa, in jocul actorului, drumul stanislavskian al realismului psihologic. Singurele „ajutoare” scenografice pe care le-am folosit sunt fundalul (panza de mari dimensiuni, pictata in ulei, de catre un tanar artist plastic) ce reprezinta „Coborarea in iad” (icoana de pe peretele exterior al Manastirii Voronet), ca semn al luptei permanente pe care o traverseaza fiinta umana, aflata mereu si mereu… intre rai si iad, precum si scaunul ce reprezinta, in stil estetic cubist, acelasi drum de la intuneric catre lumina. Este, de fapt, limbajul in care am propus acest spectacol: cubismul fiind curentul artistic care a spulberat forma, neviciind insa, fondul, spiritul operei,

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.