Tomac atacă dur PNL și PSD

0

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a susținut luni, la o conferință de presă, că PNL și PSD nu-și doresc introducerea votului prin corespondență și a celui electronic.

„Președintele Iohannis a promis în campania electorală că imediat după alegeri va fi discutată și dezbătută această chestiune, iar pe 9 decembrie marele PNL a demonstrat exact care este interesul atât al domniei sale, cât și al partidului pe care l-a condus până să fie ales președinte. Acesta este semnalul pe care vrem să-l tragem, că atât PSD-ul, cât și PNL-ul nu-și doresc introducerea votului prin corespondență sau votul electronic”, a afirmat Tomac, potrivit Agerpres.

Tomac declara săptămâna trecută că a depus din nou în Parlament două proiecte de lege privind votul prin corespondență și votul electronic, după ce acestea s-au aflat în dezbatere și au fost îmbunătățite.

Pe de altă parte, acesta a criticat decizia Comisiei parlamentare de Cod electoral privind alegerea primarului dintr-un singur tur de scrutin și a calificat această hotărâre ca fiind „un atentat la adresa democrației”.”La nivel local USL trăiește. Este un lucru extrem de grav, iar această înțelegere o putem observa cel mai limpede la nivel central prin deciziile care se iau în aceste zile în Parlament. Acum, când se discută modificarea legislației, observăm că PNL și PSD au puncte de vedere comune prin care încearcă să sugrume democrația. PNL, care până de curând avea o altă abordare legată de reprezentativitate, este de acord astăzi ca primarii să fie votați dintr-un singur tur. Credem că este un atentat la adresa democrației faptul că nu se vor organiza alegeri pentru edili în două tururi. Un primar trebuie să aibă votul majorității și acest lucru poate fi garantat prin organizarea în două scrutinuri de alegeri, exact așa cum se alege președintele țării”, a comentat liderul PMP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.