Federer, decis să câștige un nou titlu la Wimbledon

Share:

Tenismanul elvețian Roger Federer este mândru de toate victoriile sale în turneele de Mare Șlem, înregistrate pe parcursul extraordinarei sale cariere, însă dacă ar putea adăuga un nou trofeu la recordul său de 17 titluri, ar dori ca acela să-l obțină la Wimbledon, informează Reuters.

„Ar fi alegerea mea favorită, dacă ar fi să aleg acum”, a recunoscut campionul din Țara cantoanelor, în vârstă de 33 ani, înaintea meciului demonstrativ cu bulgarul Grigor Dimitrov, pe care urma să-l dispute marți la arena Madison Square Garden din New York.

„Îmi doresc să câștig la Wimbledon. Cred că este posibil și consider că o victorie înregistrată acolo ar fi mai grozavă pentru mine personal, pentru echipa mea, pentru oamenii din Elveția și fanii mei”, a adăugat Federer.

Un nou titlu cucerit pe iarba de la All Engrald Club i-ar aduce lui Roger Federer un număr record de opt titluri obținute la Wimbledon, depășindu-i astfel pe americanul Pete Sampras și pe engezul W.C. Renshaw. Un eventual succes l-ar transforma, totodată, pe elvețian în cel mai vârstnic campion la Wimbledon, detronându-l pe fostul campion american Arthur Ashe, învingător în turneul londonez la 31 de ani, în 1975.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.