Toni Greblă, transportat de urgență la spital

0

Toni Greblă a fost transportat de urgenţă la spital după ce i s-a făcut rău în arestul Poliţiei Capitalei. Fostul judecător al Curţii Constituţionale a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore de procurorii DNA. Grebă este acuzat că ar fi sprijinit exporturi ilegale în Rusia şi că l-ar fi ajutat pe finul său Ion Bîrcină să obţină mai multe contracte pentru firma acestuia, primind în schimb o maşină şi rochii pentru soţie.

Potrivit România TV, la câteva minute după ce a ajuns în arestul Poliţiei Capitalei, lui Toni Greblă i s-a făcut rău. Fostul judecător a primit îngrijiri medicale la faţa locului, însă s-a decis transportarea acestuia la spital pentru investigaţii suplimentare.

Toni Greblă a fost scos cu cătuşe din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi transferat în arestul Poliţei Capitalei. Fostul judecător a precizat că măsura de reţinere a sa este una excesivă.

Avocatul său a declarat că Toni Greblă nu şi-a recunoscut faptele. „Procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore pentru că ar fi încercat prin persoane interpuse să vândă 50 de capre”, a explicat avocatul fostului judecător.

Toni Greblă a ajuns, marţi dimineaţă, la sediul DNA unde a fost audiat în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie.

Fostul judecător al Curţii Constituţionale şi-a clamat încă o dată nevinovăţia, precizând că demisia sa de la CCR nu reprezintă o recunoaştere a vinovăţiei, ci este expresia dorinţei sale ca dosarul său să nu afecteze activitatea acestei instituţii. „Dacă din punct de vedere instituţional, am înţeles că se doreşte schimbarea clasei politice şi prin astfel de mijloace, din punct de vedere penal, nu înţeleg ce mi se întâmplă”, a declarat Toni Greblă.

Toni Greblă, fost senator în Parlamentul României şi judecător la Curtea Constituţională, este urmărit penal de DNA pentru infracţiuni conexe infracţiunilor de corupţie. El este suspectat de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia şi constituirea de grup infracţional organizat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.