Gruparea Stat Islamic pierde teren în Irak și Siria

Share:

Coaliția contra grupului Statul Islamic (SI), condusă de americani, a anunțat marți blocarea drumurilor utilizate de jihadiști între Siria și Irak, în regiunea Tal Hamis (nord-estul Siriei), scrie AFP.

‘Forțele contra SI susținute de lovituri aeriene ale coaliției (…) au cucerit o zonă cheie săptămâna trecută în apropiere de Tal Hamis’, a informat coaliția într-un comunicat.SI ‘nu mai are libertatea de manevră în regiune’, iar operațiunea a permis, de asemenea, blocarea ‘căilor de comunicație folosite în mod obișnuit de SI pentru a trimite oameni și materiale în Irak, la Tal Afar și Mosul’, informează Agerpres.

Potrivit coaliției, forțele contra SI au preluat astfel controlul asupra unor ‘tronsoane vitale’ din drumul 47, care face legătura între estul Siriei și Tal Afar și Mosul. Forțele kurde, sprijinite de luptători arabi din cadrul Jaish Sanadi (Armata eroilor), au cucerit pe 27 februarie orașul Tal Hamis, bastion al SI, însă ulterior luptele au continuat în regiune.

Doi occidentali care luptau alături de forțele kurde și-au pierdut viața în aceste lupte, un australian pe 24 februarie și un britanic în vârstă de 25 de ani pe 3 martie.

În comunicatul său, coaliția a anunțat, de asemenea, eliberarea a 94 de sate în regiunea Jazira (nord-est).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.