Ponta o atacă dur pe Macovei

Share:

Premierul Victor Ponta a comentat pe Twitter că este de un „penibil absolut” ca europarlamentarul Monica Macovei să îi ceară demisia ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu, după gafa diplomatică din timpul vizitei la București a șefului diplomației germane. 

Bogdan Aurescu a făcut mereu cinste României. Monica Macovei a denigrat mereu România!!! Macovei cere demisia lui Aurescu – penibil absolut”, a fost mesajul postat de premierul Victor Ponta pe Twitter, relatează Romaniatv.net.

Reacţia şefului guvernului vine după ce Monica Macovei i-a cerut demisia lui Bogdan Aurescu din fruntea Ministerului de Externe.

Europarlamentarul a susţinut că Aurescu a comis „o gafă diplomatică fără precedent” și trebuie să demisioneze după ce acesta i-a oferit ministrului de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, o broșură pe a cărei copertă era prezentată harta Franței, acoperită de steagul Germaniei.

„Ministrul Afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a comis o gafă diplomatică fără precedent. A oferit ministrului de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, o broșură pe a cărei copertă era prezentată harta Franței, acoperită de steagul Germaniei. Dincolo de această rușinoasă eroare, broșura editată de Agerpres este în sine o gafă diplomatică. Între coperțile sale, cei 135 de ani de relații diplomatice româno-germane debutează în 1971, iar primele pagini prezintă imagini cu dictatorul comunist Nicolae Ceaușescu, cu aerul deplinei normalități”, a transmis Monica Macovei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.