Ponta pregătește evacuarea lui Băsescu de la Vila 3

0

Executivul pregăteşte un act normativ prin care să-i aloce fostului preşedinte Traian Băsescu o locuinţă provizorie până când se finalizează lucrările de renovare la vila de protocol la care are dreptul ca fost şef de stat, informează România TV. Astfel, Klaus Iohannis şi soţia sa ar putea să se mute mai repede în Vila Lac 3, unde Băsescu locuieşte încă.

Conform legii, un fost preşedinte are la dispoziţie 60 de zile pentru a elibera locuinţa de serviciu din perioada mandatului, însă locuinţa pe care Traian Băsescu a primit-o ca fost şef al statului este în curs de renovare.

În consecinţă, Guvernul pregăteşte un proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care foştii şefi de stat pot primi o locuinţă de protocol provizorie pentru o perioadă de trei luni de zile înainte de a se muta în vila pe care urmează să o ocupe până la sfârşitul vieţii, aflată în strada Gogol.

Potrivit România TV, lui Traian Băsescu i se va pune provizoriu la dispoziţie un imobil aflat în proprietatea privată a statului şi administrarea RA-APPS aflat în strada Mihai Eminescu. Tot acolo, Băsescu va primi şi spaţiul pe care îl va putea folosi ca birou.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a confirmat, pe 29 februarie, că a semnat contractul pentru a se muta în locuinţa RA-APPS, în care a stat Mioara Roman.

Traian Băsescu a anunţat că a acceptat să semneze contractul pRin care RA-APPS îi pune la dispoziţie ca locuinţă de protocol, în calitate de fost şef al statului, imobilul din strada Gogol, nr.2, în care a locuit Mioara Roman. „Aţi văzut-o în poze?”, a reacţionat Traian Băsescu, invitat la un post de televiziune, când a fost întrebat despre locuinţa de protocol, care se află în pline reparaţii.
Fostul preşedinte a arătat că Guvernul avea obligatia sa îi puna la dispozitie locuinţa de protocol la data de 21 decembrie, însă acest lucru nu s-a întâmplat, drept urmare va aştepta ca lucrările la imobilul ce i-a fost atribuit să fie finalizate.

„Acum Ponta umileste doi presedinti, nu doar pe mine. Iohannis nu se poate muta”, a precizat Băsescu.

Soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen, a afirmat, pe 27 februarie că aşteaptă să se mute la Bucureşti, însă deocamdată nu are unde. Carmen Iohannis a fost joi la Berlin, unde soţul său a efectuat o vizită oficială.

Carmen Iohannis a declarat că îi este greu să facă naveta Sibiu – Bucureşti pentru a fi şi alături de elevii săi, şi alături de Klaus Iohannis, dar a precizat că nu ia în calcul mutarea definitivă în Capitală înainte ca şefului statului să-i fie alocată de RAAPPS o locuinţă definitivă. „Mi-e greu, dar deocamdată nu am unde să mă mut. Mai aşteptăm”, a sps Carmen Iohannis.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.