Gorghiu pune tunurile pe Ponta

0

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a făcut joi un apel către liderul PSD Victor Ponta prin care îi solicită să nu se mai opună în Parlament adoptării propunerii PNL de urgentare și simplificare a procedurilor de ridicare a imunității parlamentarilor vizați de anchete penale, potrivit Agerpres.

„În Camera Deputaților, PSD blochează, de câteva luni, propunerea legislativă a PNL care prevede urgentarea și simplificarea procedurilor privind ridicarea imunității parlamentarilor vizați de anchete penale. Îi solicit, la rândul meu, președintelui PSD, Victor Ponta, să nu mai privească Parlamentul drept un scut împotriva legii și să nu se mai opună adoptării acestei legi”, a scris Gorghiu pe contul său de Facebook.

Procurorul general Tiberiu Nițu a susținut joi că este necesară modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor și a Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, în legătură cu procedurile de ridicare a imunității parlamentarilor vizați de anchete penale.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Ministerul Public a formulat în septembrie 2014 o serie de propuneri Guvernului României, iar în martie 2015 Camerei Deputaților.

‘Propunerile Ministerului Public au în vedere asigurarea celerității acelor proceduri parlamentare care influențează cursul procedurilor judiciare, precum și stricta delimitare a întinderii atribuțiilor autorității legislative în cadrul acelorași proceduri, în sensul că evaluarea probelor și a oricăror aspecte privind oportunitatea măsurilor este atributul exclusiv al organelor judiciare’, a susținut Parchetul General.

Conducerea Ministerului Public a apreciat că modificările solicitate se impun în condițiile în care în cursul acestui an două anchete penale au fost împiedicate prin respingerea solicitărilor procurorilor privind ridicarea imunității parlamentare.

Cele două cazuri la care face referire Tiberiu Nițu sunt senatorul PNL Varujan Vosganian, fost ministrul al Economiei, pentru care DIICOT a cerut Parlamentului încuviințarea urmăririi penale în dosarul Romgaz, și deputatul UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului și Pădurilor, pentru care DNA a cerut ridicarea imunității într-un dosar de trafic de influență.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.