Predoiu, convins că Ponta își va schimba strategia față de Iohannis

Share:

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, s-a declarat „convins” că premierul Victor Ponta „are în continuare ambiţii prezidenţiale” şi că acesta îşi va schimba „la un moment dat atitudinea de neutralitate” faţă de preşedintele Klaus Iohannis.

Predoiu a declarat că în prezent relaţia preşedinte-premier este de „colaborare instituţională”. Totodată, premierul propus de PNL a amintit că preşedintele Iohannis „a spus limpede şi onest că îşi doreşte un alt soi de guvern, cu care să aibă un parteneriat onest”, a declarat la Gândul Live. El a mai spus că actualul premier „nu mai poate oferi credibilitate, încredere, nu mai poate servi România”, „cheia unui guvern” fiind premierul şi credibilitatea cea a „reuşitei guvernamentale”.

În ceea ce priveşte baza politică a unui viitor guvern, Cătălin Predoiu a spus că PNL negociază formarea unei majorităţi în Parlament. În plus, acesta a precizat că „partea de construcţie a guvernului este o muncă separată”.

Prim-vicepreşedintele PNL a remarcat faptul, că în privinţa programelor de guvernare, nu se vede „în niciun fel de concurs cu domnul Ponta”, pentru că, din punctul său de vedere concursurile „înseamnă şi fair-play”, atitudine care îi lipseşte prim-ministrului.

Întrebat despre pomenirea numelui său în discuţii despre diverse cauze penale, liderul PNL a precizat că „nu a fost implicat niciodată într-o activitate nelegală”, nici ca avocat, nici ca politician.”Nu am nimic de ascuns. Când am intrat în politică, mi-am făcut un examen foarte atent al vieţii profesionale, al vieţii private”, a mai declarat, la Gândul Live, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.