Manevre militare la granița României

0

Trupe bulgare și americane vor desfășura începând de duminică manevre militare comune în Bulgaria, în poligonul militar de la Novo Selo, situat în sud-estul țării, a anunțat vineri Ministerul Apărării de la Sofia.

Circa 350 de militari americani vor sosi în Bulgaria pentru a participa la programul de aplicații care va dura trei luni și jumătate. Pe lângă trupele de infanterie, se vor folosi și tancuri, transportoare blindate și elicoptere.’Armata bulgară va profita de aceste manevre pentru a-și testa abilitatea de a reacționa în fața situațiilor de criză’, a declarat agenției Reuters un oficial din Ministerul bulgar al Apărării. ‘Evident, nu putem subestima ceea ce se întâmplă în Ucraina’, a adăugat el.

Ministrul bulgar al apărării, Nikolai Nencev, a declarat că Statele Unite vor cheltui circa 30 de milioane de dolari pentru modernizarea poligonului de la Novo Selo.

Anunțul despre aceste manevre militare terestre bulgaro-americane survine la trei zile după ce România, Bulgaria, SUA, Turcia, Germania, Canada și Italia au început un program de manevre navale în Marea Neagră.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.