România învinge Germania, în Rugby Europe Championship

0

Reprezentativa României a învins greu modesta formație a Germaniei, cu scorul de 17-12 (8-6), sâmbătă, la Heidelberg, în Rugby Europe Championship.

”Stejarii” au reușit să evite cu mari emoții un eșec rușinos în fața celei mai slabe echipe din al doilea eșalon valoric al rugby-ului continental, care a obținut astfel primul său punct la această ediție a Rugby Europe Championship, bonus defensiv, relatează Romaniatv.net.

Echipa României a deschis scorul destul de repede, grație loviturii de pedeapsă transformate de Florin Vlaicu. Germania a egalat printr-un dropgol reușit de Dale Garner (3-3), însă la pauză ”stejarii” au intrat în avantaj, grație unui eseu reușit de Adrian Apostol. Totuși, gazdele au redus din diferență, din lovitura de pedeapsă a lui Jermey Te Huia (6-8).

În partea secundă, echipa României a jucat la fel de slab, a greșit mult, și a fost condusă minute bune în urma unei lovituri de pedeapsă marcată de același Te Huia (9-8). Ionuț Botezatu a readus formația României în avantaj (9-11), Te Huia a întors scorul (12-11), însă Botezatu a reușit alte două lovituri de penalitate, asigurând victoria României cu 17-12.

Acest succes smuls în fața Germaniei vine după eșecul din Rusia (13-16). România va juca ultimul meci din sezonul 2015 al competiției cu Georgia, la București, pe 21 martie.

România a urcat temporar pe primul loc, cu 15 puncte (4 jocuri), urmată de Georgia, 13 p (3 j), Rusia, 9 p (3 j), Spania, 5 p (3 j), Portugalia, 5 p (3 j), Germania, 1 p (4 j).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.