Scandal între Rusia și PE pe tema anchetei în cazul Nemțov

Share:

Rusia a calificat sâmbătă drept „mincinoasă” rezoluția extrem de critică la adresa Kremlinului adoptată joi de Parlamentul European cu privire la moartea opozantului rus Boris Nemțov, acuzându-i pe eurodeputați că blochează eforturile menite să ducă la normalizarea relațiilor dintre Moscova și Uniunea Europeană, transmite AFP.

În rezoluția adoptată joi, Parlamentul European, reunit la Strasbourg, a acuzat Kremlinul că împinge Rusia în direcția „unui stat marcat de represiune, discursuri ale urii și fricii” în care devin posibile morți precum cea a lui Boris Nemțov, ucis de gloanțe în plin centru al Moscovei la 27 februarie.

În rezoluția sa, Parlamentul European cere „o anchetă internațională independentă” cu privire la acest „asasinat politic, cel mai reprezentantiv din istoria rusă recentă” și critică Rusia pentru „lipsa cooperării” în ceea ce privește ancheta internațională asupra prăbușirii avionului MH17 al companiei Malaysia Airlines în estul separatist al Ucrainei, în iulie 2014.

Această rezoluție este „o compilație absurdă de minciuni și de interpretări evident răuvoitoare”, a reacționat sâmbătă purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Aleksandr Lukașevici, citat într-un comunicat de presă. „Doar o minte bolnavă ar putea vedea o legătură între aceste subiecte diferite, așa cum au făcut-o în Strasbourg”, a adăugat el.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.