Stagiunea „Sunetul muzicii”, deschisă de Daniela Nane

Sâmbătă 28 martie 2015, ora 16, la Castelul Peleș din Sinaia, în organizarea ExcesMusic, a Muzeului Național Peleș și a Asociației Pro Valores, începe o nouă stagiune Sunetul Muzicii.

În debutul ediției a V a a tradiționalei manifestări, veți fi martorii unui eveniment deosebit, actrița Daniela Nane, acompaniată de chitaristul Costin Soare, aflați în plin Turneu “Armonii pascale”, vă invită la un spectacol de mare încărcătură spirituală.

În decorul somptuos al Sălii de muzică, versurile unor poeţi ca: Mihai Eminescu, Radu Gyr, Vasile Voiculescu, Ioan Alexandru, Arsenie Boca, Nichifor Crainic, sau Costache Ioanid, se vor împleti cu armoniile imaginate de: Johann Sebastian Bach,  Heitor Villa-Lobos, Franz Schubert,  Agustin Barrios-Mangore.

Cu acest prilej actrița, cu o prezență scenică fermecătoare, a declarat: “Mă bucur mult să aduc în fața iubitorilor de poezie câteva dintre cele mai frumoase versuri scrise vreodată despre adevăr, divin, lumină, pace și dragoste. Sper ca oamenii să trăiască momente de reală emoție și încântare, care să le atingă inima, readucându-le aminte de toată generozitatea și noblețea din suflete.”

După acest spectacol, Turneul “Armonii pascale”, va poposi și în alte locuri deosebite, precum: Teatrul Național din Chișinău (29 martie 2015, ora 16), Palatul Unirii din Iași (30 martie 2015, ora 18), Teatrul Tineretului din Piatra Neamț (31 martie 2015, ora 18), Centrul Cultural “Eugen Ionescu” din Slatina (3 aprilie 2015, ora 18) și Palatul Mogoșoaia (4 aprilie 2015, ora 17, 00).

Daniela Nane este actriţă la Teatrul Bulandra din Bucuresti din 1995, de cand a absolvit Academia de Teatru si Film din Bucureşti, la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Cătălin Naum. A urmat masteratul Ligii Europeane a Institutelor de Arta din Amsterdam şi Berlin în 1995 şi încă un masterat în Cultură, civilizaţie şi teatru japonez la Catedra teatrala Unesco, în 2012. A debutat în teatru în iunie 1995, sub îndrumarea regizoarei Cătălina Buzoianu, în spectacolul “Patul lui Procust”, după care au urmat alte zeci de spectacole, precum: „O scrisoare pierdută”, „Scandal la Palermo”, „Fuga” şi noile producţii realizate în regia lui Andrei Şerban – “Omul cel bun din Seciuan” şi în regia lui Alexandru Darie – “Conversaţie după inmormântare”. Tot în 1995 debutează şi în film, în “Eu sunt Adam”, în regia lui Dan Piţa, urmând roluri în filme de lungmetraj sau de televiziune, românesti sau internaţionale. Mare iubitoare a poeziei, a fost invitată    de-a lungul timpului în numeroase spectacole, atât în București, la Ateneul Roman, cât și în alte orase din România, iar în luna octombrie a anului 2014 a susţinut un recital pe scena Festivalului Armonii poetice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.