Expoziție de fotografie la ICR Madrid

0

Institutul Cultural Român de la Madrid organizează la sediul său expoziția de fotografie „Limbo“ de Iulian Zâmbrean, curator, Daniel Belinchón, în perioada 6 martie – 9 aprilie 2015, artistul fiind recompensat în 2014 cu marele premiu la categoria individuală la concursul de fotojurnalism foto CAM din Madrid pentru fotografia „La Espera/ Așteptarea“

Acest proiect face parte din strategia Institutului Cultural Român de la Madrid de a promova artiştii români stabiliţi în Spania, prin organizarea de expoziţii şi susţinerea de colaborări cu instituţii de artă spaniole.

„Iulian Zâmbrean fotografiază oameni, e un fel de a documenta epoca în care a trăit — gesturile, durerile, fericirea, viața, copiii. Persoanele surprinse de el sunt în afara timpului, departe de meditațiile noastre, condamnați etern într-un spațiu prin care nici nu-l pot tranzita și din care nici nu pot ieși”, apreciază curatorul expoziției, Daniel Belinchon, citat de ICR Madrid.

Potrivit acestuia, „forma particulară a fotografiei de a opri timpul și de a judeca momentul generează un ‘limbo’ emoțional. Ceea ce aparatul foto captează și ceea ce ochiul fotografului vede e ceea ce rămâne prin fotografie: în afara timpului, fără să fie martori, fără să fie conștienți și făcând parte din amintirile noastre”.

Colaborator al agenției Whitepress, Iulian Zâmbrean trăiește în Spania de 9 ani, iar în ultimii 7 ani a început să lucreze și să colaboreze cu diferite reviste în calitate de fotograf.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.