Dan Voinea aruncă bomba. Iliescu a dat ordine la Mineriadă!

Share:

ÎCCJ a decis redeschiderea ”Dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990”, în care este implicat și fostul președinte Ion Iliescu. Procurorul care a anchetat acest dosar, Dan Voinea, susține că generalul Șchiopu a ținut un jurnal cu ordinele pe care le-a primit de la Iliescu în acele zile, jurnal care arată că Iliescu s-a comportat ca un comandant militar.

„Ion Iliescu s-a comportat ca un comandant șef de stat, s-a comportat ca un comandant militar. Pentru că există un jurnal al acțiunilor de luptă făcut de generalul Șchiopu, locțiitorul șefului de Stat Major al Armatei și care a ținut să consemneze toate ordinele primite, ca să nu și-o mai ia cei de la Armată, ca la Revoluție. Și pe 13 iunie, domnul Iliescu este amintit cu toate intervențiile pe care le-a făcut direct. Adică: la ora nu știu care, președintele Iliescu solicită 100 de soldați să acționeze într-o anumită zonă. La ora cutare, președintele Iliescu solicită 20 de taburi să acționeze în zona Ministerului de Interne. La o anumită oră, președintele ne solicită să acționăm cu gaze lacrimogene împotriva manifestanților”, a declarat Dan Voinea, la B1 TV.

În multe dintre intervențiile sale publice, fostul președinte Ion Iliescu a încercat să explice că rolul său în Mineriada din 13-15 iunie 1990 nu a fost unul chiar atât de important.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.