Iohannis se întâlnește marți cu Poroșenko la Kiev

0

Președintele Klaus Iohannis efectuează marți o vizită oficială în Ucraina, unde urmează să se întâlnească cu omologul său, Petro Poroșenko.

Potrivit Administrației Prezidențiale, înainte de plecarea la Kiev, șeful statului va susține în jurul orei 8,45 o declarație de presă la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni, informează Agerpres.

Președintele Iohannis își va începe vizita oficială în Ucraina cu vizitarea Monumentului Victimelor Holodomorului și participarea la un moment solemn în Piața Independenței (Maidan). Ulterior, el va fi primit în cadrul unei ceremonii oficiale la sediul Administrației Prezidențiale de președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, cu care va avea convorbiri tete-a-tete și oficiale cu participarea membrilor celor două delegații. La finalul întrevederii, cei doi oficiali vor susține o declarație de presă comună.

De asemenea, șeful statului va participa la un dejun oficial oferit de omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, după care va avea convorbiri cu președintele Radei Supreme a Ucrainei, Volodimir Groisman, și cu prim-ministrul Ucrainei, Arseni Iațeniuk.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.