Merkel vorbește de noi sancțiuni la adresa Rusiei

0

Occidentul este gata pentru noi sancțiuni la adresa Rusiei, însă aceasta nu este un scop în sine, a declarat luni cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, în timpul unei conferințe de presă susținute la Berlin împreună cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, informează agenția de presă Tass, citată de Agerpres.

‘Suntem gata la noi sancțiuni. Acest lucru nu este un scop în sine. Noi nu dorim sancțiuni, însă dacă va fi necesar, suntem gata să le adoptăm’, a subliniat Merkel. La rândul său, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat, luni, că Uninea Europeană „trebuie să exercite presiuni asupra Rusiei, prin aceste sancţiuni internaţionale, până când guvernul de la Kiev va deţine controlul deplin asupra Ucrainei, scrie The Moscow Times.

Potrivit Angelei Merkel, ‘dacă vor fi încălcări brutale ale acordurilor de la Minsk, sancțiunile vor fi înăsprite’. ‘Însă acesta nu este punctul principal pentru noi. Scopul nostru îl constituie discuția politică pe marginea modului în care să fie aplicate acordurile de la Minsk’, a spus Merkel ulterior, răspunzând la întrebări ale jurnaliștilor. ‘Nu vreau să vorbesc despre adoptarea în continuare de sancțiuni, vreau să vorbesc despre aplicarea acordurilor de la Minsk’, a subliniat cancelarul federal german.

Merkel a mai aspus că, pe lângă încetarea focului în sud-estul Ucrainei, este necesară posibilitatea livrării de ajutor umanitar în această zonă.’Pe lângă încetarea focului și retragerea armamentului, este important să oferim posibilitatea pentru livrarea de ajutor umanitar. Atunci când retragerea armamentului va fi confirmată de OSCE, când regimul de încetare a focului va fi respectat peste tot, când va avea loc schimbul de prizonieri, atunci vom avea posibilități mai bune pentru a lucra la procesul politic’, a spus Merkel, subliniind că ‘la fel ca înainte, regimul total de încetare a focului nu a fost atins’, potrivit Agerpres.

Nu în ultimul rând, Merkel a declarat că, împreună cu Poroșenko, insistă asupra unei soluționări diplomatice a conflictului din Ucraina. ‘Insistăm asupra unei soluționări pașnice și diplomatice a conflictului. Noi doi (Merkel și Poroșenko) avem aceeași părere’, a spus cancelarul federal al Germaniei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.