Scene șocante la o școală ortodoxă din Constanța

0

În plin scandal privind orele de religie, o şcoală privată cu profil religios din Constanţa provoacă noi controverse. La o serbare a fost reprodusă scena decapitării Brâncovenilor, actori fiind chiar elevii, informează România TV. Nici ceilalţi copii nu sunt scutiţi de scene violente la ora de religie.

În filmare apare o persoană costumată în călău, cu un topor de plastic în mână, care mimează că taie capul copiilor. Scena, corectă din punct de vedere istoric, dar macabră când este pusă în scenă de elevi, este apreciată la final de preotul şcolii.”A ieşit foarte, foarte bine, dar micuţii ştiu strădania ce am depus-o”, a spus preotul.

Nici ceilalţi elevi nu au fost scutiţi de scene violente. Manualele de clasa a treia îi învaţă despre un Dumnezeu crud şi răzbunător, care nu se dă în lături de la pedepse oribile. Astfel, sunt descrise în detaliu pedepsele la care au fost supuşi egiptenii, precum „bubele” sau „uciderea primilor nou-născuţi”. În acelaşi manual, copiii află cum un bebeluş a murit sufocat, din cauza neatenţiei mamei.

În alt manual de religie, tot pentru clasa a treia, copiii află cum o tânără a fost lovită de maşină pentru că a muncit de hramul Sfintei Parascheva. Tot „cuvioasa” a fost, potrivit aceluiaşi manual, singura soluţie prin care un copil de trei ani şi jumătate şi-a recăpătat miraculos glasul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.