Valentin Dăeanu, rețeta succesului. Smith&Smith, în continuă expansiune!

0

La 1 martie, Smith&Smith a aniversat 15 ani de la data primului transfer, efectuat din Israel pentru un beneficiar din România. Din păcate, lucrurile bune, realizările, performanțele nu sunt mediatizate corespunzător de o presă avidă doar de senzațional.

Brandul Smith&Smith este extrem de cunoscut și apreciat în Italia, Spania, Portugalia, în toate comunitățile de imigranți români. Evoluția Smith&Smith a fost una impresionantă. De altfel, Smith&Smith este creată după chipul și asemănarea lui Valentin Dăeanu. Un om corect până în măduva oaselor, echilibrat, inteligent, analitic, de un bun simț ieșit de comun. Dincolo de succese sau contul din bancă Mister Smith&Smith, așa cum este cunoscut Valentin Dăeanu, rămâne un om ponderat, care face lucrurile bine, echilibrat și care a reușit în viață. Rețeta reușitei a fost una simplă: prin propriile forțe, cu demnitate și multă, multă muncă! Un om mândru de originile sale (părinții săi au fost muncitori!), un om care a reușit în viață, doar după ce a trecut prin toate etapele profesionale (inclusiv cea de doctor în științe economice!) etape care îți conferă, înainte de toate, o pregătire fără cusur. Familia sa reprezintă un element definitoriu pentru Dăeanu, cel care nu ezită să considere soția și cei doi copii cea mai importantă realizare a vieții sale.

Am cunoscut de-a lungul carierei mele de jurnalist mulți oameni de afaceri.Într-o proporție covârșitoare, din păcate, incapabili să renunțe la lichelismul cronic cu care au obținut averi uriașe. Călcatul pe cadavre a devenit, din păcate, sport național în România.

Pe Valentin Dăeanu l-am cunoscut, așa cum am mai spus de altfel, în timpul campaniei pentru europarlamentare. A candidat ca independent. A pus suflet, a crezut în capacitatea românilor de a înțelege că direcția în care se îndreaptă România este una greșită. Că pariul politic, al candidaților numiți pe liste de partid, este pe cât de nociv, pe atât de înșelător, cât timp alegătorii români vor fi sfidați, mințiți, umiliți, în continuare. Era atât de simplu să își cumpere un loc eligibil pe listele unui partid puternic.

Valentin Dăeanu este, însă, un altfel de om. Nu se poate regăsi în acest peisaj macabru al luptelor politice, al minciunilor, al compromisurilor, al disprețului față de cetățean. A dus, doar cu niște oameni inimoși în jurul său, un război extrem de dur împotriva unor mașinării politice imposibil de anihilat! Ce m-a impresionat a fost că Dăeanu a crezut până în ultima clipă că românii vor înțelege capcana în care sunt atrași de prea mulți ani. A crezut că alegătorii se vor trezi și vor vota așa cum trebuie, pentru interesul lor!

Previzibil, Valentin Dăeanu nu a obținut un mandat de europarlamentar.Însă cei care au pierdut au fost cetățenii! Era, mai mult ca sigur, nevoie în Parlamentul European de voci care să apere interesul național, nu care să se plieze pe interesele unei grupări politice sau ale alteia! În consecință, Valentin Dăeanu a rămas fidel afacerilor, deși este evident că nu poți rămâne fără un dezgust puternic după acest examen nedrept în care cei ce au câștigat au copiat, cum se spune, pe rupte!

Cu toate acestea, Smith&Smith merge mai departe, își continuă expansiunea. Chiar zilele trecute, Smith & Smith si Tempo France au dezvoltat un nou coridor de transfer de bani low cost din Franța către România și Republica Moldova.

Cetătenii români și moldoveni care lucrează în Franța pot trimite bani la cele peste 700 de agenții ale Smith & Smith și agenților săi bancari, la prețuri foarte competitive.
La cele 49 de agenții proprii Smith & Smith din toată țara beneficiarii își pot ridica banii atât în EUR cat si în RON, multe din acesta sunt deschise în marile centre comerciale funcționând 7 zile din 7, 12 ore pe zi.
Prin intermediul Smith & Smith se pot transfera bani direct și în conturi în RON și EUR deschise la bănci comerciale din România. De asemenea, prin Smith & Smith românii din Franța pot trimite bani în România direct la domiciliul beneficiarului, în peste 3100 de localități. Tempo France deține sucursale de transfer de bani în Paris și Frankfurt și operează în peste 100 de țări prin cei 60 de agenți ai săi.

De altfel, Smith&Smith este prima societate românească specializată în transfer de bani, prezentă pe piața românească din 1999, fiind autorizată de către Banca Națională a României ca și instituție de plată pentru prestarea serviciilor de remitere de bani (money transfer) a operaţiunilor de transfer credit (plată în cont) si pentru deschiderea de conturi de plata pentru persoane fizice si prestarea serviciilor de plata legate de conturi instituția fiind înregistrată în Registrul Instituţiilor de plată.

De-a lungul întregii activitati, obiectivul principal al institutiei a vizat realizarea unor oferte de servicii de plati moderne, rapide si accesibile din punct de vedere al tarifelor, obiectiv îndeplinit prin elaboarea unei strategii de creare, implementare si dezvoltare a serviciilor de remitere de bani axata pe orientarea acestora pe coridorul etnic românesc reprezentat de comunitatea cetatenilor români si a cetatenilor moldoveni din strainatate.
Astăzi, Smith & Smith are o rețea extinsă de parteneri străini prestatori de servicii de plată, cu un număr estimat de peste 50.000 de puncte de acces specializate în transfer de fonduri, ceea ce îi permite sa ofere clientilor săi servicii de calitate la preturi avantajoase, compania fiind astfel recunoscută în cadrul comunităților de imigranți.

Pe lângă Smith & Smith, Valentin Dăeanu deține Actualitatea Românească-ziarul românilor din străinătate, Centrul Comercial Cultural și Social „La Strada” din Roma, dar și proiectul „Colet Cadou”.

Iulian Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.