Bacterie ucigașă la Spitalul de Urgență Focșani

0

Compartimentul de Urologie al Spitalului Județean de Urgență Focșani a fost închis după ce șase pacienți internați au contactat o bacterie care poate provoca decesul.

Este vorba despre Clostridium difficile, prezentă la nivelul intestinului subțire, acțiunea nocivă a acesteia fiind declanșată de consumul excesiv de antibiotice.

În consecință, Compartimentul de Urologie al spitalului a fost închis ca urmare a acestui eveniment, trei dintre bolnavi fiind tratați aici, în timp ce alți doi au fost diagnosticați la Secția de Boli Infecțioase și un altul la Terapie Intensivă. Acesta din urmă a și murit, potrivit evz.ro.

Potrivit raportului DSP Vrancea vina este a personalului medical care nu a urmărit corespunzător pacientul. În raport se arată, printre altele, că analiza necesară (coprocitograma) a fost înregistrată cu două zile întârziere, față de momentul recoltării, deși asistentul de tură susține că a trimis proba imediat la laborator. Pacientul fusese operat și transferat apoi la ATI.

Un alt pacient, operat și el la această instituție sanitară de adenom de prostată, în noiembrie, anul trecut, a fost ținut pe antibiotice până la externare și trei săptămâni după aceea, iar în ianuarie anul acesta a ajuns iar la spital, fiind confirmat cu bacteria Clostridium difficile.

În replică, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Focșani susțin că ar fi vorba doar de cele trei cazuri de infecție de la Secția de Urologie despre care ar fi informat DSP-ul.

Potrivit medicilor epidemiologi bacteria în cauză provoacă probleme digestive grave care pot pune viața pacienților în pericol. Cei mai afectați sunt bolnavii în vârstă, internați în spital pe termen lung sau care urmează tratamente medicamentoase mult timp. Printre simptomele acestei boli se numără diareea, scaunele inconsistente, vărsăturile.

Ancheta epidemiologică derulată de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a scos la iveală faptul că pacienții nu sunt monitorizați corespunzător pe toată perioada spitalizării, se administrează antibiotice fără susținere clinică sau paraclinică și nu se respectă normele de igienă. „Pentru cele două cazuri de infecție nosocomială, cele de la boli Infecțioase, s-a concluzionat că nu s-a făcut dezinfecția terminală conform protocolului deja existent”, se arată în raportul DSP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.