Noul selecționer al naționalei feminine de handbal, obiective mari!

0

Suedezul Tomas Ryde, noul selecționer al naționalei feminine de handbal a României, dorește un joc de calitate al tricolorelor la Trofeul Carpați de la Cluj-Napoca și a precizat că obiectivele sale sunt pe termen lung, pentru că obținerea unei medalii implică o construcție de durată, se arată într-un interviu acordat site-ului FRH.

Ryde a efectuat deja primul antrenament cu naționala feminină și își dorește în primul rând să aplice diverse sisteme de apărare și atac la Trofeul Carpați, în care România debutează vineri, împotriva campioanei mondiale Brazilia: ”Vreau să implementez o strategie pentru formulele defensive de 5+1 și 6 în linie pe semicerc. Apoi îmi doresc același lucru și în atac și voi lucra teme individuale cu fiecare jucătoare pentru barajul cu Serbia. Jucătoarele au o tehnică foarte bună în regim de viteză. Probabil va fi nevoie să lucrăm totuși mai mult tactic și la capitolul unitate de grup, pentru că jucătoarele provin de la mai multe echipe”, informează Agerpres.

Ryde, care a câștigat Liga Campionilor de două ori cu Viborg, a adăugat că așteaptă de la Cristina Neagu un aport deosebit atât în atac, cât și în apărare. ”Ea trebuie în primul rând să creeze situații de a marca pentru restul jucătoarelor. Când ea este în ofensivă, adversarele consumă multă energie pentru o anihila și putem valorifica asta. Mă gândesc totodată la metode de a optimiza faza defensivă cu ajutorul ei, deoarece Cristina se mișcă foarte rapid pe semicerc și înțelege bine jocul tactic”, afirmă scandinavul.

Tehnicianul suedez anticipează un handbal de calitate la ediția 2015 a Trofeului Carpați: ”Este o oportunitate excelentă să arătăm fanilor un handbal de calitate. Brazilia are un stil atractiv pentru spectatori, diferit de cel al naționalelor din Europa. Se bazează mult pe calitatea individuală a jucătoarelor și pe handbalul în situații unu la unu, de aceea va fi o provocare pentru noi. De partea cealaltă, Suedia și Germania au tradiție în handbal și un joc bine organizat tactic. Sper că vom juca în finala mare”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.