Schäuble: „Nimeni nu înțelege ce vrea guvernul grec!”

Share:

Ministrul german de finanțe Wolfgang Schäuble a considerat luni că nimeni „încă nu înțelege ce vrea în cele din urmă guvernul grec”, în timpul unei dezbateri la Berlin, notează AFP.

„Până în prezent, nimeni nu a înțeles ce vrea în cele din urmă guvernul grec”, a spus ministrul în timpul unei discuții asupra viitorului Europei organizată de Fundația Konrad Adenauer, apropiată de partidul conservator al cancelarului Angela Merkel. „Când Grecia încearcă mereu să convingă că problemele sale își au sursa în afara țării, ea nu spune adevărul poporului ei”, a afirmat el. „Asta e tragedia situației din Grecia, că elitele nu spun tot adevărul poporului lor”, a adăugat el.

Potrivit lui Schäuble, țara a trăit, „din cauza unor erori ale elitelor sale și nu din cauza Europei, Bruxellesului sau Berlinului, cu mult peste posibilitățile sale și încă mai mult cu euro”, iar când Grecia trebuie „să revină încet la realitate, e foarte rău”.

Pentru mulți greci, Wolfgang Schäuble, care întruchipează o linie dură în Europa față de Atena, a devenit o figură urâtă ce nu-și menajează criticile la adresa noului lor executiv, în special omologul său flamboiant de la Finanțe Yanis Varoufakis, mai notează AFP.

Ministrul grec al apărării Panos Kammenos, foarte puternic de dreapta, l-a atacat pe Schäuble sâmbătă într-un interviu în presa germană. El „înveninează relațiile dintre cele două țări”, a considerat ministrul, lider al partidului Grecii Independenți (Anel), partener cu stânga radicală SYRIZA din coaliția primului ministru Alexis Tsipras. „Nu înțeleg de ce el atacă Grecia în fiecare zi cu noi declarații. Este ca un război psihologic”, a declarat Kammenos într-un interviu pentru cotidianul popular Bild.

Tsipras se va duce luni la Berlin pentru prima sa vizită în Germania de la venirea la putere, la invitația dnei Merkel, într-un context de tensiuni diplomatice crescânde între cele două țări.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.