Deputatul Theodor Nicolescu, urmărit și pentru luare de mită

Direcția Națională Anticorupție (DNA) informează că procurorii au dispus extinderea urmăririi penale față de deputatul Theodor-Cătălin Nicolescu pentru luare de mită în calitate de fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRM) și membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor.

El era deja urmărit penal pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, reținute anterior în sarcina acestuia.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri Agerpres, în 2007, Nicolescu a pretins de la trei persoane un procentaj de 5% din totalul acțiunilor pe care aceștia urmau să le primească în urma conversiei titlurilor de despăgubire din dosarele aflate la ANRP. „În schimbul banilor, Nicolescu, prin prisma funcției și calității pe care o deținea, urma să asigure soluționarea favorabilă și cu celeritate a dosarelor de despăgubire. Ca urmare a soluționării dosarului de despăgubire nr. 13563/FFCC/2008, referitor la drepturile de proprietate privind o suprafață de 20,5 ha, teren situat în București, în zona sectorului 3, Nicolescu a primit, în perioada 2008-2013, de la cele trei persoane aproximativ 6.200.000 lei, reprezentând bani și contravaloarea acțiunilor. Banii au fost remiși în general, în tranșe de până la 250.000 de lei, în lei și euro, iar suma de 680.000 lei prin cont, în baza unui contract de comision încheiat fictiv pentru a masca comisionul”, susțin procurorii.

Theodor-Cătălin Nicolescu a fost miercuri la DNA pentru a i se comunica noile acuzații.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.