Timofti vrea să interzică accesul deputaților ruși în Moldova

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, intenționează să le interzică deputaților ruși intrarea pe teritoriul republicii cu excepția vizitelor oficiale, informează marți agenția de presă rusă TASS, care citează un interviu acordat de Timofti postului de televiziune „Moldova-1”, potrivit Agerpres.

„Cred că trebuie să intervenim în mod operativ în situația creată. L-am rugat pe ministrul de externe să ia măsurile necesare pentru a le interzice deputaților ruși să vină în țara noastră din propria dorință, în afara vizitelor oficiale în cadrul cooperării interparlamentare”, a declarat șeful statului moldovean, potrivit TASS.
Timofti a precizat că anterior Ministerul de Externe al Republicii Moldova a transmis Ambasadei Rusiei poziția autorităților moldovene cu privire la întâlnirile dintre politicieni ruși și candidatul la președinția Găgăuziei, Irina Vlah, deputat al parlamentului de la Chișinău.
În pofida faptului că Vlah este candidat independent, un sprijin activ îi este oferit de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, care deține o pătrime dintre mandate în parlamentul de la Chișinău. Pentru a o susține pe Vlah au venit săptămâna trecută în Republica Moldova mai mulți deputați ruși, care au desfășurat vizite la Chișinău și în alte orașe ale autonomiei găgăuze, informează Agerpres.
Alegerile pentru funcția de ‘bașkan’ al autonomiei găgăuze din Republica Moldova vor avea loc în 22 martie, în cursă fiind înscriși 12 candidați. În opinia experților, șanse reale la victorie au Vlah și alți patru candidați.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.