Centrul de excelenţă în chirurgie metabolică Ponderas are un sediu nou

0

Ponderas, singurul centru de excelenţă în chirurgie metabolică din estul Europei s-a mutat într-un spaţiu mai mare. Spitalul şi-a dublat numărul sălilor de operaţii. Unitatea medicală a fost dotată cu echipamente de chirurgie laparoscopică 2D şi 3D, anestezie video asistată şi sisteme audio-video de transmitere full HD.

Astfel, imaginile din sălile de operaţii pot fi studiate şi comentate în sălile de conferinţă ale spitalului de către medicii aflaţi în training.

Noul sediu din nordul Capitalei pune la dispoziţia pacienţilor echipamente medicale de ultimă generaţie, mai multe săli de operaţie, dar şi un număr mai mare de paturi. „Ne-am relocat într-un spațiu care ne oferă 9.000 de metri pătrați de spații medicale, unde sunt 25 de cabinete destinate investigațiilor pre și post-operatorii, t 8 săli de operație, săli de reanimare, 141 de paturi spitalicești.  Aceste dotări ne permit nouă să oferim servicii medicale de calitate”, a declarat prof. dr. Cătălin Copăescu.

Ponderas este singurul centru de exceleță în chirurgia obezității din estul Europei „Avem dotări care pot facilita efectuarea intervențiilor chirurgicale 2D, adică înaltă definițe bidimensională, dar și 3D. Avem sisteme de transmitere a imaginilor către zonele de amfitreate și săli conferință din acest spital, pentru a prilejui creșterea nivelului de educație a medicilor din spital și nu numai. Primim medici din țară și din străinătate care se vor instrui în domeniul chirurgiei minim invazivă”, a adăugat prof. dr. Cătălin Copăescu. „Mă bucur că e o inițiativă care se întâmplă în România. Fiind și o unitate care are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate,  sunt și mai interesat să văd  de ce condiții vor beneficia asigurații noștri. Nu-mi rămâne decât să vă urez succes”, a spus ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, la inaugurarea noului sediu Ponderas.

Ponderas a tratat cu succes peste 35.000 de pacienţi şi a realizat o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro, anul trecut.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.