Inaugurare Maternitate Sfântul Pantelimon

Share:

Maternitatea Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” a fost inaugurată joi, după ce secțiile de obstetrică-ginecologie și neonatologie au fost complet reabilitate și dotate cu echipamente moderne, anunță Agerpres.

De asemenea, au fost schimbate instalațiile electrice și sanitare, cele de încălzire, ventilare și climatizare, s-au realizat achiziții de echipamente iar saloanele au fost dotate cu mobilier nou.”Am preluat Maternitatea „Sf. Pantelimon” în martie anul trecut la 15% realizare lucrări de reabilitare și am reușit să o finalizăm într-un timp record de un an de zile. Felicit echipa managerială și pe toți cei implicați. Maternitatea „Sf. Pantelimon” este cea de-a opta maternitate complet reabilitată și dotată pe care am bucuria să o inaugurez, după finalizarea maternităților din Oradea, Giurgiu, Iași, Galați, Botoșani, Ploiești și Onești”, a declarat cu acest prilej ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Ministrul a adăugat că, din cele 20 de secții de obstetrică și neonatologie care au început să fie restructurate și modernizare în cadrul Proiectului cu Banca Mondială început în anul 2007, aproape trei sferturi (14 maternități) au fost și vor fi finalizate în perioada 2014—2015.

Potrivit managerului Gheorghe Popescu, Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” este o unitate sanitară cu peste 500 de paturi pentru toate specialitățile medicale importante.

În anul 2013, în unitatea sanitară au fost internați 30.500 pacienți. De asemenea, în ultimul an, aici au fost realizate peste 180.000 de consultații în ambulator și camera de gardă și peste 600.000 de analize medicale. Investiția a fost de aproximativ 12 milioane de lei din împrumutul la Banca Mondială.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.