Lansarea volumului „Palatul Universității”

0

Universitatea din București și Editura Vremea au plăcerea de a vă invita la lansarea volumului Palatul Universității din București și personalități din lumea constructorilor, de Nicolae Șt. Noica. Evenimentul va avea loc joi, 19 martie 2015, ora 12:00, la Sala de Lectură a Facultății de Litere din cadrul Universității din București (Facultatea de Litere, et. 1, str. Edgar Quinet, nr. 5-7).

Invitați: prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Rectorul Universității din București; Emil Constantinescu, Președinte de Onoare al Senatului Universității din București; Marina Constantinescu, critic de teatru și film; prof. univ. dr. ing. Nicolae Șt. Noica, autorul volumului; Silvia Colfescu, director al Editurii Vremea Moderator: lect. univ. dr. Cristina Bogdan.

Cu ocazia aniversării a 150 de ani de la înființarea Universității din București printr-un decret al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Nicolae șt. Noica, inginer constructor, profesor, scriitor, fost ministru al Lucrărilor Publice, publică acest album bogat ilustrat ce înfățișează istoria construcției Palatului Universității din București și prezintă personalitățile din lumea constructorilor care au participat la ridicarea lui.

‘Simbolul cultural și educațional puternic al Universității din București a fost încarnat pentru o perioadă aproape tot atât de lungă de clădirea istorică în care a funcționat și funcționează și azi; o clădire așezată în mijlocul geografic și simbolic al capitalei României, clădire pe care toți românii o asociază total, până la identificare, cu instituția noastră. La această clădire-simbol se adaugă, de douăzeci și cinci de ani, prelungindu-i și întregindu-i funcționalitățile, semnificațiile culturale și istorice multiple, și Piața Universității, locul sacru al renașterii democrației și libertății românilor, după 1990…’ (Prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Rector, Universitatea din București).

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.