Parchetul General, despre dosarul de șantaj al lui Băsescu

Parchetul General a emis un comunicat de presă prin care precizează că la începerea urmăririi penale s-a avut în vedere faptul că Băsescu nu mai deţinea nicio funcţie publică de natură a atrage competenţa de soluţionare a cauzei de către DNA.
„La momentul dispunerii efectuării în continuare a urmăririi penale faţă de domnul Băsescu Traian s-a avut în vedere faptul că acesta nu mai deţinea nicio funcţie publică, de natură a atrage competenţa de soluţionare a cauzei în raport de calitatea persoanei, fapt pentru care dispoziţiile art. 1 litera a) din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie nu sunt aplicabile; pe cale de consecinţă, nici dispoziţiile art. 131 din acelaşi act normativ.
Menţionăm faptul că Preşedintele României se bucură de imunitate penală, fapt pentru care nu a fost menţionată această calitate, în mod expres, în nicio dispoziţie procesual-penală”, se arată în comunicatul Parchetului. Joi dimineaţa, procurorul general, Tiberiu Niţu, a făcut o scurtă precizare în acest caz, din calitatea sa de conducător al Ministerului Public, în subordinea căruia funcţionează şi DNA.

„Nu mă pot antepronunţa pentru că, dacă va interveni un conflict, eu va trebui să-l mediez. Procurorul a decis că e de competenţa Parchetului General. Procurorii sunt independenţi”, a declarat Niţu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.