Ponta a acceptat demisia lui Vâlcov

Share:

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, la scurt timp după ce DNA a cerut aviz de la Senat pentru reţinerea şi arestarea senatorului Darius Vâlcov, că a acceptat demisia acestuia din funcţia de ministru de Finanţe.

„Având în vedere noua cerere a DNA am aprobat demisia domnului Vâlcov! Voi prezenta în cel mai scurt timp preşedintelui Iohannis o nouă propunere pentru MFP”, a scris Victor Ponta pe Twitter.

DNA cere arestarea lui Darius Vâlcov, ministru demisionar al Finanţelor şi senator PSD, acuzat de procurori de trafic de influenţă. Cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării lui Vâlcov va ajunge pe masa senatorilor. După ce Comisia Juridică va da un aviz, plenul Senatului va vota solicitarea procurorilor.

Darius Vâlcov, ministrul demisionar al Finanţelor, s-a prezentat, joi, la DNA, unde a stat aproximativ 30 de minute. Vâlcov a fost pus, săptămâna trecută, sub urmărire penală pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi intervenit, când era primar al oraşului Slatina, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele încasate. La scurt timp, DNA a anunţat că cere arestarea senatorului.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorul șef Laura Codruța Kövesi a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, „pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului VÂLCOV DARIUS-BOGDAN, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.”

Potrivit procurorilor, „în cursul anului 2009, administratorul unei societăți comerciale l-a contactat pe inculpatul Vâlcov Bogdan Darius, în calitate de primar al municipiului Slatina, județul Olt, căruia i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie din cadrul autorității contractante, în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără T.V.A.), conform contractelor de execuție a respectivelor lucrări.”

„Astfel, în luna noiembrie 2008 a fost aprobat proiectul „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în județul Olt”, al cărui beneficiar final este SC Compania De Apă Olt SA, operator regional către care Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Oltul” (ADI) a delegat serviciile de alimentare cu apă și canalizare în aria de implementare a proiectului „Extinderea și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în județul Olt”.

În cadrul acestui proiect au fost încheiate contractele „Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în orașele Scornicești și Potcoava”, „Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în municipiul Slatina” și „Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în orașele Drăgănești-Olt și Piatra-Olt”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.