Salonul de Carte Bookfest revine la Timişoara

0

Salonul de Carte Bookfest revine la Timişoara în perioada 26-29 martie 2015, la Centrul Regional de Afaceri.

În cele patru zile de sărbătoare a cărții, vizitatorii au ocazia să se întâlnească cu autori consacraţi, să participe la mese rotunde, sesiuni de autografe, dar şi să achiziţioneze cele mai bune cărţi, la cele mai bune preţuri. Cu o ofertă de circa 20.000 de volume din cele mai variate domenii, vor fi prezente unele dintre cele mai importante edituri din România, între care Humanitas, Litera, RAO, Curtea Veche, ART, Okian, Nemira, Trei, ALL, Doxologia, Saeculum, dar și distribuitori de carte.

Printre invitații de marcă ai celei de-a IV-a ediții Bookfest Timișoara se numără Gabriel Liiceanu, cunoscutul eseist și fondator al Editurii Humanitas, care va vorbi și despre cel mai recent volum al său, „Declarație de iubire”, care grupează amintiri despre cei care l-au construit și i-au influențat destinul, printre care Monica şi Virgil Ierunca, Constantin Noica, Petru Creţia, Mihail Sebastian, Henri Wald, Andrei Pleşu,Horia Bernea.

Binecunoscutul critic literar Dan C. Mihăilescu va veni la Bookfest Timișoara pentru a-și prezenta volumul „Castelul, biblioteca și pușcăria” în care vorbește despre„feminitatea încoronată, nobleţea superb, infantil sau parşiv alintată…”. În acest opus original despre feminitate cititorul va întâlni exemple precum Regina Maria, Maria Cantacuzino-Enescu, Zoe Cămărăşescu, Cella Delavrancea, Alice Voinescu sau Jeni Acterian.

Printre autorii locali prezenţi la eveniment se vor număra Daniel Vighi, Viorel Marineasa, Gabriela Glăvan, Irina Diana Mădroane, Simona Constantinovici, Dan D. Lazea, Cristina Chevereșan, Adina Baya, Andrei Mocuța și Vasile – Tudor Crețu.

Tot la Bookfest, pot fi vizionate filme de artă premiate la festivalurile internaţionale.

Intrarea în cadrul salonului și la evenimentele ce vor avea loc în perioada acestuia, va fi gratuită. Programul de vizitare este între 10:00-20:00, zilnic.

Evenimentul este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, și este co-finanțat de Consiliul Județean Timiș și Consiliul Local Timișoara.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.