Victor Ponta, citat la Curtea de Apel Cluj

0

Guvernul României, prin prim ministrul Victor Ponta, a fost citat la Curtea de Apel Cluj în calitate de pârât, în procesul intentat de către PNL Cluj pentru neorganizarea alegerilor pentru şefia Consiliului Judeţean.

Consilierul Mihai Seplecan a iniţiat această plângere în Contencios administrativ pentru că Guvernul a refuzat, până acum, să stabilească o dată pentru organizarea alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

Astfel, în acest proces, Guvernul României-prin prim ministrul Victor Ponta, are calitatea de pârât, iar şeful Executivului este aşteptat la Curtea de Apel Cluj miercuri, 1 aprilie, la ora 09:30, atunci când are loc prima înfăţişare din proces.

„Victor Viorel Ponta și PSD au impresia că se poate glumi pe seama drepturilor cetățenilor Clujului de a alege și de a fi ales. Sper să nu trateze situația ca pe o glumă, așa cum s-au obișnuit să guverneze România. Domnul Ponta trebuie să se prezinte, astfel, la termenul stabilit de Curtea de Apel Cluj. Reamintesc faptul că am notificat ca, până la începutul lunii decembrie a anului trecut, să se adopte o hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, conform prevederilor Legii nr. 215/2001, a datei de desfășurare a alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. S-a ajuns la situația ca totul să se trateze prin tribunale din cauza faptului că la PSD înfrângerea legii prin tergiversare și forțare este normă de lucru. Reamintesc faptul că există și acțiuni penale împotriva premierului Victor Viorel Ponta, nu numai de contencios administrativ”, a declarat consilierul judeţean PNL, Mihai Seplecan.

În acest moment, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean este Vakar Istvan, după ce fostul şef, Horea Uioreanu, este implicat într-un proces de corupţie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.