Ioan Oltean o lasă pe protejata sa Crinuța Dumitrean în voia sorții

0

Co-președintele Partidului Național Liberal (PNL) Bistrița-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că nu a fost chemat până acum la Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru a da declarații în dosarul în care este cercetată penal fosta șefă a Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, Crinuța Dumitrean, și că nu consideră că există elemente care să justifice o astfel de audiere.

„N-ați fi știut dacă aș fi fost chemat? Chiar credeți că poate fi chemat un parlamentar — și chiar eu, care fac obiectul unor prezentări cât mai frumoase pe televiziuni, puteam eu să mă duc la DNA fără ca voi să știți? Mă îndoiesc. Eu cred că voi ați fi știut înaintea mea, haideți să fim serioși. Sunt vehiculat, vehicul, toată ziua sunt pe vehicul. În mod normal, cred că nu (voi fi chemat — n.r.). Date fiind cauzele respective, nu am niciun fel de implicare, deci personal nu cred că există vreun element care să justifice chemarea sau audierea mea în cauzele care azi fac obiectul dezbaterii organelor de cercetare penală”, a spus Oltean.

Ioan Oltean este cel care a recomandat-o pe Crinuța Dumitrean fostului premier Emil Boc, pentru a ocupa funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.

Aceasta este în prezent în arest la domiciliu, fiind urmărită penal într-un dosar privind supraevaluarea unui teren retrocedat.

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 15 martie 2011, Crinuța Dumitrean, în calitate de președinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, împreună cu ceilalți membri ai comisiei, prin exercitarea abuzivă a atribuțiilor de serviciu, au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Emil Nuțiu, prin care a fost stabilită valoarea de 377.282.300 lei pentru terenul în suprafață de 13 hectare, prin supraevaluarea acestuia, ceea ce a condus la un prejudiciu de 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentând supraevaluarea).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.