Baie de sânge pe aeroportul din New Orleans

Un bărbat a atacat poliţişti cu un cuţit şi a fost împuşcat Bărbatul a folosit mai întâi un pulverizator cu insecticid, apoi i-a atacat pe poliţişti cu un cuţit foarte lung, ce semăna mai degrabă cu o sabie. Oamenii legii l-au împuşcat pe agresor.

Agresorul identificat ca fiind Richard White, în vârstă de 62 de ani, s-a apropiat de poarta de securitate şi a pulverizat insecticid în faţa a doi agenţi de securitate şi a câtorva pasageri aflaţi în zonă, pe aeroportul Louis Armstrong, din New Orleans. Apoi a atacat un lucrător aeroportuar şi câţiva poliţişti cu un cuţit foarte lung, care semăna cu o sabie, rănindu-l la braţ.

Incidentul s-a petrecut vineri seara. Poliştii au reacţionat imediat pentru a contracara atacul bărbatului şi l-au împuşcat cu trei gloanţe, unul tras în picior, altul în piept şi ultimul, în faţă. Atacatorul s-a prăbuşit şi a fost dus la spital. Mai multe persoane care se aflau în zona incidentului au suferit răni minore.

Şeriful Newell Normand a declarat presei că nu este clar dacă White se afla în aeroport în calitate de călător sau venise special pentru a comite atacul.

White, care este şofer de taxi, pare să nu aibă antecedente penale, potrivit primelor informaţii comunicate de către poliţia americană. Bărbatul nu şi-a pierdut viaţa în acest incident, dar în jurul lui era o adevărată baie de sânge. El se află la spital, potrivit bbc.com.

Jeremy Didier, un pasager, martor la scenele violente, a povestit că bărbatul a „sărit peste oamenii” care stăteau la coadă, la punctul de control. Apoi s-au auzit două împuşcături şi „toată lumea s-a aruncat la pământ”.

Farah Stockman, o jurnalistă de la Bostomn Globe care se afla pe aeroport în momentul în care s-a produs atacul, a informat pe Twitter: „Tocmai asist la o nebunie. Oamenii au auzit împuşcături. Toată lumea se ascunde sub scaune şi după uşi”.

În timpul incidentului, unul dintre poliţişti a fost împuşcat din greşeală de către un coleg de-al său, fiind rănit uşor. Responsabilii aeroportului au încercuit zona şi au blocat-o temporar, urmând a se face investigaţii la locul incidentului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.