Chinezii vor să preia controlul Pirelli

Share:

Chinezii ar putea prelua controlul companiei italiene Pirelli. Potrivit unor surse citate de Reuters, China National Chemical Corporation este foarte aproape de un acord cu cel mai mare acţionar al producătorului italian.

Potrivit surselor, chinezii negociază preluarea Camfin, compania care deţine mai bine de un sfert din Pirelli contra sumei de 7 miliarde de dolari. Dacă tranzacţia are loc, compania de stat din China va fi cel mai mare acţionar al Pirelli, luând astfel locul ruşilor de la Rosneft.

În ultimii ani, investitorii din China manifestă un interes special faţă de firmele italiene. În 2014, Bank of China a cumpărat participaţii la Fiat, la firma de asigurări Generali, dar şi la producătorul de energie Eni.

Pirelli, al cincilea cel mai mare producător de anvelope din lume, e atractiv fiindcă produce cu marje de profit mai mari decât competitorii săi. Deşi în anii de după criză, piaţa auto europeană s-a mişcat greu, Pirelli a reuşit să îşi crească marjele concentrându-se pe anvelope scumpe speciale pentru maşinile premium.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.