Eckstein Kovacs ”iese la bătaie”

0

Fostul consilier prezidențial Eckstein-Kovacs Peter are propria versiune de regionalizare. Liderul UDMR propune trei mari entități suprapuse celor trei regiuni istorice: Transilvania, Moldova și Țara Românească. Eckstein crede că e necesară și apariția unei noi formațiuni transetnice care să susțină ideile dezvoltării regionale.

Fostul consilier prezidențial a declarat în emisiunea „Casa Poporului” de pe LOOK TV că regionalizarea e un proces care are susținere în toată România, nu doar în Transilvania, ci și la Iași sau în alte mari centre regionale ale țării. Eckstein are și o variantă proprie: o regionalizare bazată pe cele trei mari provincii istorice.

„Ideea este de a fi entități mari și, în principal, entitățile istorice. Nu a fost rodul unei întâmplări că aceste regiuni s-au format de sine stătător. Iar ideea de regionalizare este una <<trendy>> și în Europa. O propunere de regionalizare este cea făcută pe structura regiunilor istorice”, a declarat Eckstein-Kovacs Peter.

Pentru a pune în practică o astfel de idee e nevoie și de un partid nou. Eckstein-Kovacs Peter are soluția.

„Este nevoie de un partid care, în principiu, merge pe ideea dezvoltării regionale și cu puteri sporite pentru regiunile istorice. Și aici mă gândesc nu numai la Transilvania. Pe lângă ideea asta regională mai văd o formațiune cu puternice accente ecologiste și, în afară de asta, cu o puternică componentă liberală”, a spus fostul consilier prezidențial.

De altfel, Eckstein-Kovacs Peter susține că numai un astfel de proiect l-ar mai putea face să se implice activ pe scena politică.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.