Labormed retrage listelele de medicamente compensate şi gratuite

Share:

Producătorul român de medicamente generice Labormed a decis să-şi retragă din listele de medicamente compensate şi gratuite produsele ieftine destinate tratării unor afecţiuni cardiovasculare şi digestive, din alte cauze decât aplicarea Ordinului 75. Directorul executiv al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România, Laurenţiu Mihai a explicat motivele pentru  Radio România Actualităţi.

E vorba de o întreagă categorie de medicamente, sub 10 sau 20 de lei, care se adresează multor arii terapeutice, cardiovascular, digestiv. Datorită clawback-ului ajung să dea înapoi statului mai mulţi bani decât le plăteşte statul pentru medicamente, iar pe de altă parte, scăderea preţurilor conform legislaţiei în vigoare şi împotriva căreia nu putem avea nimic împotrivă, poate duce însă la scoaterea acestora de pe piaţă.

Chiar dacă vor fi retrase de pe listele cu medicamente compensate şi gratuite, produsele Labormed se vor găsi în farmacii, dar la preţ întreg, “de raft”, fără compensaţia acordată de Casa de Asigurări de Sănătate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.