Curs internațional despre Boala Parkinson

Un Curs Internațional despre Boala Parkinson și Afecțiunile de Mișcare va avea loc luni și marți la Brașov, evenimentul reunind specialiști din SUA, Germania, Italia, Franța și România.

„Parkinson, considerată a doua boală neurologică după Alzheimer, afectează, în special persoane cu vârste de peste 65 de ani. În ultimii ani, însă, vârsta la care este depistată maladia a scăzut la 40-50 de ani, uneori chiar și la 30 de ani, atenționează specialiștii. Și în România, numărul bolnavilor de Parkinson este în continuă creștere”, se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, Agerpres.

La evenimentul aflat la cea de-a patra ediție vor participa prof.dr. Dafin Mureșanu, președintele Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității și al Societății de Neurologie din România, conf.dr. Bogdan Popescu — Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București și dr. Cristian Falup-Pecurariu, șef Secție Clinică Neurologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov.

Printre temele ce vor fi abordate se numără: somnul și durerea în boala Parkinson, tulburări vizuale în Boala Parkinson, Sindromul Tourrette, distonia, tratamente noi în boala Parkinson.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.