CSM nu mai vrea spectacol cu cătușe la televizor

Share:

Politicienii încătuşaţi ar putea să scape de ochii presei. CSM nu mai vrea spectacol televizat cu persoanele publice scoase în cătuşe din sediile parchetelor, după ce a primit mai multe sesizări de la ambasade.

Când se trezesc cu cătuşele la mâini, personalităţile publice au modalităţi total diferite de a se comporta în faţa camerelor de filmat. Unii, şi cel mai elocvent exemplu este chiar Elena Udrea, le caută practic din priviri şi îşi expun cătuşele. Alţii în schimb nu ştiu cum să îşi ascundă mai repede ruşinea şi se folosesc.. de geci, cămăşi sau….chiar pungi de plastic.

Imaginile politicienilor plimbaţi în cătuşe prin faţa camerelor de filmat a atras însă atenţia Consiliului Superior al Magistraturii. Membrii CSM vor analiza în comisia care se ocupă tocmai de integritatea şi transparenţa sistemului judiciar nevoia unei legislaţii clare.”Sunt parchete în care nu veţi vedea când vine sau când pleacă un inculpat sau supect, nu veţi vedea când este reţinut, dar sunt alte parchete unde acest lucru se vede aproape zilnic şi trebuie găsită o justă măsură la această situaţie”, a spus Horaţiu Dumbravă.

Membrii CSM vor să propună eliminarea multiplelor posibilităţi de interpretare. Alţii în schimb se folosesc de cătuşe pentru a transmite mesaje publice şi o fac în cel mai spectaculos mod.

Legea audivizualului spune că nu se pot difuza imagini cu persoane reţinute sau arestate fără acordul acestora. Ori, imaginile precedente reprezintă mai mult decât un acord al persoanelor respective. În plenul CSM, magistraţii au decis să analizeze cu atenţie problema şi să stabilească o propunere pe care să o înainteze ministerului justiţiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.