Polonia vrea trupe americane pe teritoriul său

0

Polonia militează pentru o prezență permanentă de trupe americane pe teritoriul său și se pregătește pentru aceasta, a declarat, marți, ministrul apărării din această țară, Tomasz Siemoniak, informează agenția de presă TASS.

„Încercăm să obținem acest lucru și vorbim despre aceasta. Pregătim condițiile pentru o prezență permanentă”, a declarat ministrul polonez.”Deocamdată, se acordă mare importanță prezenței prin rotație. Ne așteptăm ca anul acesta circa 10.000 de soldați aliați să ia parte la exerciții militare în Polonia. Trebuie să ne obișnuim cu prezența aliaților americani, care vor veni în Polonia”, a adăugat Tomasz Siemoniak.

Potrivit ministrului apărării polonez, „americanii au declarat că în Polonia și în Europa de Est ei își vor menține prezența militară atât timp cât va fi necesar”. În prezent, pe teritoriul Poloniei trec coloane de transportatoare blindate americane cu însoțitori, care se întorc de la exerciții armate în Estonia și Lituania la o bază în Germania. Sunt planificate numeroase opriri și întâlniri cu populația civilă. Este planificat ca acest coloane să ajungă la baza din Germania în data de 1 aprilie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.