Avionul prăbușit în Alpi avea o problemă tehnică

0

Avionul companiei Germanwings care s-a prăbușit marți în Franța a avut problemă tehnică cu trapa de la trenul de aterizare, a confirmat o purtătoare de cuvânt de la Lufthansa, informează agenția DPA.

Avionul prăbușit a  avut o problemă tehnică. Problema a implicat trapa care se deschide și se închide atunci când operează trenul de aterizare. Airbusul A320 a rămas la sol toată ziua de luni la Dusseldorf. Purtătoarea de cuvânt de la Lufthansa a precizat pentru DPA că problema a fost rezolvată.
Ea a confirmat de asemenea că mai mulți membri ai echipajului Germanwings nu s-au prezentat la muncă marți, invocând motive personale.

Avion prăbuşit în aceeaşi zonă în 1953

La 1 septembrie 1953, un Lockheed Constellation al Air France care trebuia să lege Parisul de Saigon (Vietnam) a lovit în jurul orei 23.30 vârful muntelui Cimet, la o altitudine de 3.020 m în masivul Pelat, la câțiva kilometri est de masivul Trois-Evęchés, unde s-a prăbușit în dimineața zilei de marți Airbusul A320 Germanwings.

Plecat de la Orly în timpul nopții, Lockheed Constellation trebuia să aterizeze câteva minute mai târziu pe aeroportul din Nisa pentru o oprire de realimentare. Treizeci și trei de pasageri și nouă membri ai echipajului și-au pierdut viața în acest accident, printre care celebrul violonist Jacques Thibaud și compozitorul René Herbin.

La un an de la această catastrofă, o cruce comemorativă a fost instalată la locul prăbușirii, precum și o stelă la intrarea în cătunul Saint-Laurent, în comuna Uvernet-Fours, unde este situat muntele Cimet.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.