Dan Șova a scăpat, Vâlcov poate merge în arest!

0

Senatorii au votat, miercuri, cererile DNA privind reţinerea şi arestarea senatorilor PSD , Darius Vâlcov şi Dan Șova. Votul a fost diferit în cazul celor doi colegi de partid. Plenul a decis că Dan Şova nu poate fi arestat, în timp ce Darius Vâlcov a primit undă verde pentru reţinere şi arestare. La comisii, avizul a fost invers: Şova a primit raport favorabil pentru arestare, ia Vâlcov unul negativ. În plenul de miercuri, Şova le-a cerut colegilor să îl ajute să rămâne în libertate, în timp ce Vâlcov a solicitat un vot pentru reţinere. 

Plenul Senatului a decis, miercuri, să dea undă verde cererii DNA de încuviinţare a arestării preventive a fostului ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, dar nu şi a senatorului Dan Şova.

Potrivit România TV, Dan Şova nu poate fi arestat. Plenul nu a avizat cererea DNA de reţinere şi arestare a acestuia. În schimb, senatorii au dat un vot pozitiv solicitării procurorilor de reţinere şi arestare a lui Darius Vâlcov.

Cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Darius Vâlcov a fost aprobată, fiind înregistrate, 97 de voturi „pentru”.

Solicitarea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Dan Şova nu a trecut în schimb, fiind întrunite 79 de voturi „pentru”, 67 „împotrivă”, 5 abţineri, pentru aprobare trebuind 85 de voturi favorabile. Senatorii şi-au exercitat votul pe cererile DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă a lui Dan Şova şi Darius Vâlcov. Votul a fost secret, cu bile. Se aşteaptă rezultatul.

Darius Vâlcov, discurs în plen: „Am în faţa mea un discurs, pregătit cu avocaţii mei, dar vreau să vorbesc în afara lui. Acest discurs trebuie s-o fac în faţa judecătorilor. Asta e Buna Vestire, primim o veste bună, Codul fiscal va fi aprobat azi în Guvern. Vă rog să lăsaţi justiţia să spună dacă trebuie să fiu reţinut. Cererea mea de azi este să daţi un vot da. Este şi ziua mea, e o rugăminte pe care o fac ca să nu fiu nevoit să-mi dau demisia din calitatea de senator. Nu mă faceţi să-mi dau demisia ca să ajung în faţa instanţei”

Senatorii au decis ca votul pentru Dan Şova să fie dat concomitent cu cel pentru Darius Vâlcov. Senatorii incep dezbaterile privind solicitarea DNA pentru reţinerea şi arestarea lui Darius Vâlcov.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.