Darius Vâlcov, reținut de DNA

0

Darius Vâlcov a fost reținut de DNA, la câteva ore după ce Senatul a avizat cererea procurorilor, informează România TV.  Fostul ministru al Finanţelor este  acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri.

Darius Vâlcov a început ziua, în care împlineşte 38 de ani, cu o vizită la DNA. A urmat votul din Senat, unde le-a cerut colegilor să încuviinţeze cererea procurorilor de reţinere şi arestare. Plenul a probat solicitarea DNA, fiind înregistrate 97 de voturi „pentru”, 48 „împotrivă” şi cinci abţineri. La câteva ore de la votul senatorilor, Vâlcov a ajuns din nou la sediul DNA, când procurorii au decis, potrivit România TV, reţinerea fostului ministru.

Darius Vâlcov a plecat încătuşat de la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie către Arestul Poliţiei Capitalei.

Senatorii au votat, miercuri, cererile DNA privind reţinerea şi arestarea senatorilor PSD, DARIUS VÂLCOV şi DAN ŞOVA. Votul a fost diferit în cazul celor doi colegi de partid. Plenul a decis că Dan Şova nu poate fi arestat, în timp ce Darius Vâlcov a primit undă verde pentru reţinere şi arestare.

DNA a cerut arest pentru Darius Vâlcov acuzat de procurori că a luat mită în valoare de circa 2.000.000 euro pe vremea când era primar al oraşului Slatina, pentru acordarea de contracte ale municipalităţii unor firme.

Marţi, DNA trimis o nouă cerere de arestare a lui Darius Vâlcov, pe care îl acuză de săvârşirea, în exerciţiul funcţiei de senator şi ministru în Guvernul României, a infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale.

Practic, începând cu anul 2011 şi până în prezent, Vâlcov a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, senator şi ministru, utilizând informaţii deţinute în virtutea acestora, în legătură cu o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, firme pe care le deţine în fapt şi pe care le administrează, prin interpuşi.

Potrivit referatului DNA, propunerea de înființare a celor trei societăți a fost făcută de Vâlcov în anul 2011, când era primar al municipiului Slatina. Edilul i-a dat persoanei respective și aproximativ 1,5 milioane de lei, pentru înființarea, administrarea și dotarea firmelor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.