Școlile cu risc seismic ridicat vor fi consolidate

Share:

Patru unități de învățământ preuniversitar din Sectorul 3 al Capitalei vor fi consolidate, reabilitate termic și, ulterior, modernizate.

Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți unor obiective de investiții privind creșterea eficienței energetice și modernizarea unor unități de învățământ din Sectorul 3. Pentru modernizarea unui număr de patru unități de învățământ (trei școli și o grădiniță), Primăria Sectorului 3 va cheltui suma totală de 3 milioane de euro (13.288.966 lei), potrivit b365.ro.

Lucrările de consolidare pentru Școala Gimnazială nr. 67 cuprind placarea pe ambele fețe ale pereților interiori/exteriori din cărămidă, pe toată înălțimea clădirii cu mortar de ciment cu pregătirea corespunzătoare a zidăriei. Pentru ancorarea pereților de cărămidă de noua structură se vor introduce ancore de oțel de beton între plăcile de pe cele două fețe (ancore/mp de perete). Sistemul de fundare se va completa cu centuri armate care să transmită la teren, în condiții de siguranță, încărcările suplimentare aduse de consolidare. Finisajele exterioare se vor reface o dată cu lucrările de creștere a eficienței energetice.

Lucrările de consolidare pentru Grădinița nr. 216 (corpul A) cuprind consolidarea stâlpilor cu cămașă metalică realizată din două îmbinări cu sudură în grosime de 6mm cu turnarea mortarului sub presiune în spațiul rezultat și, de asemenea, cămășuirea pereților portanți pe ambele fețe cu câte 8cm de beton armat. De asemenea se va realiza o fundație nouă de 40 cm înălțime pentru ancorarea cămășuelii pereților, conlucrarea dintre cele două fundații realizându-se prin intermediul ancorelor introduse în fundația existentă.

Lista școlilor ce vor fi reabilitate și modernizate:

– Școala Gimnazială nr. 67 – lucrări în valoare de 6.063.220 lei, adică 1.362.582 euro;

– Școala Gimnazială nr. 47 – lucrări în valoare de 2.548.946 lei, echivalentul a 570.936 euro

– Școala Gimnazială nr. 116 (corp vechi) – – lucrări în valoare de 2.512.119 lei, adică 564.546 euro;

– Grădinița nr. 216 – costurile ajung la 2.164.681 lei, echivalentul a 487.156 euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.