Viorel Ștefan preia conducerea Ministerului de Finanțe

0

Viorel Ştefan îi va lua locul lui Darius Vâlcov la conducerea Ministerului de Finanţe, în urma unui acord între premierul Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis, informează România TV.

Viorel Ştefan este deputat în Parlamentul României şi ocupă în prezent funcţia de preşedinte al Comisiei de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor. Numele lui Viorel Ştefan a mai fost vehiculat şi în trecut la şefia Finanţelor.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că încă nu a avut discuţii despre posibilul înlocuitor al ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, care şi-a dat demisia după ce DNA a început urmărirea penală în cazul său pentru pentru trafic de influenţă. Ponta a precizat că va trimite preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de demisie a lui Vâlcov imediat după aprobarea, în ședință de Guvern, a Codului fiscal și de procedură fiscală, ceea ce înseamnă maxim miercurea viitoare.

Darius Vâlcov a demisionat duminică din funcţia de ministru al Finanţelor, la puţin timp după ce preşedintele Klaus Iohannis îi ceruse primului-ministru Victor Ponta să-l demită pe Darius Vâlcov, urmărit penal de DNA pentru trafic de influenţă în perioada în care era primar al oraşului Slatina.

Până la numirea în funcţie a unui nou ministru, interimatul la conducerea Ministerului Finanţelor Publice a fost asumat de premierul Victor Ponta

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.