Zilele Filmului Polonez la Galați

Muzeul de Artă Vizuală și Institutul Polonez București organizează la Galați, în perioada 26-29 martie, Zilele Filmului Polonez, eveniment găzduit de instituția muzeală.
Subtitrate în limba română, filmele proiectate în fiecare seară, la ora 18.00, sunt producții recente ce au obținut atât nominalizări, cât și premii, la festivaluri de film poloneze și internaționale.

Vineri, 27 martie, va fi difuzat filmul ”Un bilet spre luna”, care povesteste viata lui Adam din momentul cand este chemat în armată, fiind repartizat la Marină. Împreună cu fratele lui mai mare, Antoni, pleacă înspre Świnoujście. Planul lui Antoni, în zilele rămase până la înrolare, este acela de a-l pregăti pe Adam pentru viața de militar și, implicit, de a-l introduce în „tainele” vieții.
Sambata, 28 martie, tot de la ora 18.00, va fi difuzat filmul ”Sa vrei sa traiesti”, o poveste a luptei pentru demnitate si intelegere, dar si plina de umor si optimism. Personajul principal este Mateusz, un tânăr cu paralizie cerebrală, considerat de medici și societate ca fiind o „legumă”. După mulți ani, se dovedește că el este un om complet normal și inteligent. Pofta sa de viață și împăcarea cu sine l-au ajutat să-și învingă limitele.Filmul este inspirat din fapte reale.
Duminica, 29 martie, va fi difuzata pelicula ”Baby Blues”, de Kasia Roslaniec, un film despre pierderea controlului asupra propriei vieti. ”Baby Blues”spune povestea Nataliei, o mamă de doar 17 ani, care a născut un copil pentru că asta și-a dorit, nu a fost o întâmplare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.