Arest la domiciliu pentru doi directori de la UMF București

0

Directorul administrativ Dan Pahoni şi directorul tehnic Corina Antoaneta Angheluţă ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Bucureşti, cercetaţi pentru luare de mită pentru atribuirea contractelor de achiziţie publică, au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel.

Pahoni şi Angheluţă au fost reţinuţi marţi de procurorii Parchetului instanţei supreme, fiind acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu. Potrivit anchetatorilor, cei doi ar fi au atribuit contracte de achiziţie publică unor societăţi comerciale deţinute sau controlate de oameni de afaceri aflaţi în cercul lor relaţional, pretinzând şi primind în schimb diferite sume de bani.

75 de poliţişti de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR şi de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat la începutul săptămânii 32 de percheziţii pe raza judeţelor Prahova, Dâmboviţa şi Giurgiu şi în municipiul Bucureşti.

Percheziţiile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal aflat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ce vizează reprezentanţi ai unei instituţii de învăţământ superior, din Bucureşti, bănuiţi că ar fi comis ilegalităţi cu ocazia atribuirii de contracte de achiziţii publice.

Din cercetări a reieşit că reprezentanţii instituţiei de învăţământ ar fi atribuit contracte de achiziţii publice prin încredinţare directă ori prin procedura simplificată de cerere de oferte, aceloraşi operatori economici, aflaţi în cercurile lor de interese. Astfel, achiziţiile publice ar fi fost atribuite fără concurenţă şi transparenţă şi fără a fi respectat principiul eficienţei utilizării fondurilor alocate şi cel al tratamentului egal între operatorii economici.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.