Orban va depune plângere penală împotriva lui Tăriceanu

Share:

Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban susține că, din punctul de vedere al liberalilor, Senatul a încuviințat arestarea lui Dan Șova, întrucât a fost întrunită majoritatea senatorilor prezenți. Mai mult acesta, a declarat că liberalii studiază posibilitatea de a formula o plângere penală împotriva lui Tăriceanu.

”Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt foarte clare. Senatul a încuviințat solicitarea de reținere și arestare preventivă pentru senatorul Șova. Au fost majoritataea senatorilor prezenți, 79 care au votat ”pentru”, ca atare, solicitarea este încuviințată. Ne-am confruntat cu o faptă care, după părerea mea, este penală din partea președintelui care a anunțat rezultatul numărării votului (…) și, de asemenea, cu abuzul președintelui Senatului care nu a fost de acord că s-au întrunit condițiile pentru aprobarea cererii. Lucrul cel mai grav este că există precedente chiar în votul de la Senat prin care s-a aprobat încuviințarea cererii DNA-ului. Solicitarea în cazul senatorului Ariton s-a aprobat cu 77 de voturi ”pentru” și 52 ”împotrivă””, a explicat Orban, miercuri seara, la b1 tv.

Totodată, liberalul a declarat că PNL ia în calcul depunerea unei plângeri penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu.

”Hotărârile Parlamentului se supun controlului costituțional. În cursul zilei de mâine (joi – n. r.) finalizăm solicitarea în care cerem Curții Constituționale să se pronunțe asupra acesti hotărâri a Parlamentului. Vom aduna semnăturile și imediat vom transmite sesizarea către CCR. De asemenea, studiem și căutăm temei pentru formularea unei plângeri penale împotriva domnului senator Călin Popescu Tăriceanu (…) pentru că noi considerăm că ne aflăm în fața unui abuz în funcție care nu poate trece nesancționat”, a spus Ludovic Orban.

Prim vice-președintele PNL a mai precizat că responsabil pentru votul senatorilor este premierul Victor Ponta care, spune Orban, a dictat modul în care aleșii au votat în cazul lui Șova.

”Lucrurile sunt cu atât mai grave, cu atât mai mult cu cât aici nu este vorba despre Șova, PSD. Se știe foarte clar că aici este vorba de premier (…) datorită relației personale și profesionale pe care a avut-o (cu Dan Șova – n. r.). După părerea mea, este foarte clar că toate abuzurile făcute și voturile exprimate de perlamentarii PSD au fost, clar, dictate de Victor Ponta. Ca atare, este răspunderea, în primul rând, a lui Victor Ponta, iar, în al doilea rând, a lui Dan Șova”, a mai declarat Orban.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.