Rădăcini dentare tratate cu ajutorul microscopului

0

Tratamentul endodontic este un complex de manopere stomatologice care se ocupă de extirparea plexului vasculo-nervos (nervului dentar)  inflamat sau necrozat, din canalele radiculare şi obturarea lor cu gutta-percha.

Metodele clasice de prelucrare şi obturare a canalelor radiculare au un risc sporit de insucces ca urmare a anatomiei atipice a canalelor şi rădăcinilor dinţilor, care pot fi curbate, extrem de subţiri sau chiar obliterate cu dentina terţiară.

Nu rare sunt cazurile când un canal aparent drept şi suficient de larg are una sau mai multe furcaţii în treimea apicală sau sunt prezente canale adiacente ce nu pot fi obturate cu ajutorul tehnicilor clasice , ceea ce într-un anumit interval de timp poate duce la dezvoltarea unui granulom apical ce va implica deja extracţia dintelui.

„O altă categorie de dinţi sunt cei care deja au fost lucraţi cu ajutorul tehnicilor clasice şi prezintă complicaţii intraoperatorii cum ar fi ace rupte sau căi false şi perforaţii. Cu părere de rău aceşti dinţi sunt candidaţi spre extracţie în cazul în care medicul dentist nu posedă tehnici şi ustensile rotative precum şi magnificaţia campului operator cu ajutorul microscopului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.